Wij staan 24 uur per dag voor u klaar

Zorg bij ziekte van Alzheimer Brabant

Als u de diagnose dementie (of Alzheimer) gesteld heeft gekregen, komt er veel op u af. Er wordt ineens van u verwacht dat u allerlei beslissingen maakt, over een toekomst die eerder nog zo ver weg leek. Eén van de dingen die u moet regelen, is zorg die u bij u past. Dit kan lastig zijn, er zijn tenslotte veel mogelijkheden. Wilt u naar een zorginstelling verhuizen, of is het juist prettig dat u zo lang mogelijk in uw eigen woning verblijft? Als dat laatste voor u het geval is, kan Zuster Jansen uitstekend helpen. Wij bieden particuliere thuiszorg, die volledig wordt afgestemd op uw persoonlijke wensen en behoeften.

Als mantelzorg te zwaar wordt

In veel gevallen zal een partner of andere familielid in eerste instantie wat zorgtaken op zich nemen, wanneer blijkt dat u minder zelfstandig wordt door dementie. Dit kan na verloop van tijd echter heel zwaar worden, waardoor mantelzorg steeds minder wenselijk wordt. Zuster Jansen biedt professionele hulp om de mantelzorgers te ontlasten, zodat u weer op een ‘normale’ manier met uw naasten kunt omgaan. Zij kunnen langskomen en genieten van uw gezelschap, maar onze professionele zorgverleners zijn verantwoordelijk voor de verzorgingstaken.

Persoonlijke hulp voor dag en nacht

Zuster Jansen biedt onder andere 24-uurs zorg bij de ziekte van Alzheimer. Wanneer u kiest voor deze zorgvorm, is er dag en nacht een professionele verzorger bij u aanwezig. Wij werken uitsluitend met ervaren, betrokken verzorgers, die flexibel zijn en goed kunnen inschatten wat u nodig heeft. Zij werken in kleine teams, die bestaan uit maximaal vijf verschillende zorgverleners. We vinden het namelijk belangrijk dat u een veilig en vertrouwd gevoel heeft bij onze zorgverlening, en dat kan alleen worden gerealiseerd als u niet steeds te maken krijgt met nieuwe gezichten, tijdelijke krachten en vervangers. Ook voor uw naasten, die dikwijls vragen hebben over uw situatie, is het prettig als zij vaste aanspreekpunten hebben.

Zorg die met u meegroeit

De ziekte van Alzheimer kent een grillig verloop. U kunt in een korte tijd ineens meer verzorging, verpleging of begeleiding nodig hebben, en dan is het belangrijk dat u hier direct een beroep op kunt doen. Onze professionele verzorgers onderhouden contact met uw behandelend arts, apotheker en eventuele andere specialisten, zodat er snel kan worden ingespeeld op veranderingen. In de beginfase van Alzheimer zou u kunnen starten met 12-uurs zorg of nachtzorg, afhankelijk van uw situatie. Wanneer u echt minder zelfstandig wordt en ook mantelzorg geen geschikte optie meer is, kunnen we overgaan op 24-uurs zorg. Uiteraard zijn er ook andere mogelijkheden. Wilt u passend advies bij uw persoonlijke omstandigheden? Neem gerust eens vrijblijvend contact op, door te bellen naar 020-6366837. Wij staan u graag te woord.

Lees meer bij Zuster Jansen