Wij staan 24 uur per dag voor u klaar

Verschil tussen particuliere en reguliere thuiszorg

Wanneer u onverhoopt te maken heeft gekregen met een (chronische) ziekte, handicap of ouderdomskwalen, gaat u op zoek naar hulp en ondersteuning die echt bij u past. De ene persoon vindt het prettig om naar een zorginstelling te verhuizen, maar de ander wil het liefst zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Herkent u zich in het laatstgenoemde? Dan kunt u kiezen uit verschillende vormen van thuiszorg. Maar kiest u liever voor reguliere thuiszorg, of particuliere hulp? Op deze pagina leggen we uit wat het verschil precies is, en wat Zuster Jansen voor u kan betekenen.

Het regelen van passende zorg

Misschien heeft u al eens gehoord van particuliere thuiszorg, maar weet u niet helemaal zeker wat nu het verschil is met ‘gewone’ thuiszorg. Omdat het uiterst belangrijk is dat u een weloverwogen keuze maakt, helpen we u graag door de juiste informatie te bieden.

Een groot verschil tussen reguliere en particuliere thuiszorg, is de manier waarop u dit regelt. In het geval van reguliere thuiszorg, moet u namelijk een beroep doen op uw zorgverzekeraar. De wijkverpleegkundige gaat vervolgens uw situatie onderzoeken: waar heeft u behoefte aan, op welke manier biedt uw omgeving steun en welke aanvullende zorg is nodig om u thuis te kunnen laten wonen? De wijkverpleegkundige geeft advies, en in principe gaat u dan in zee met een zorgaanbieder die een contract heeft met uw zorgverzekeraar. Wanneer u liever kiest voor een niet-gecontracteerde zorgaanbieder, zijn hier mogelijk nog extra kosten aan verbonden.

Particuliere thuiszorg regelt u rechtstreeks met de zorgaanbieder van uw keuze, in dit geval Zuster Jansen. U kunt telefonisch contact met ons opnemen en aangeven dat u zorg nodig heeft. We plannen dan met u een intakegesprek bij u thuis, waarbij we tot in detail bespreken wat u nodig heeft en op welke manier u de zorg wenst te ontvangen. Bij particuliere thuiszorg beslist niemand voor u wat u nodig heeft, u kiest geheel zelf de soort ondersteuning waar u gebruik van wil maken.

De kosten

Een ander verschil tussen reguliere en particuliere thuiszorg, heeft te maken met de kosten. Reguliere thuiszorg wordt namelijk vergoed vanuit uw basisverzekering (mits u in zee gaat met gecontracteerde aanbieders, zoals eerder aangegeven). Bij particuliere thuiszorg is het zo dat u zelf verantwoordelijk bent voor de kosten. Hier krijgt u volledige keuzevrijheid voor terug. U kiest bijvoorbeeld zelf of u gebruik wil maken van 24-uurs zorg, nachtzorg of één van de andere zorgvormen die we bij Zuster Jansen bieden.

Altijd vertrouwde gezichten bij u thuis

Bij Zuster Jansen kunnen we warme, persoonlijke zorg bieden. U krijgt steeds te maken met kleine, vaste zorgteams, die bestaan uit maximaal vijf verschillende zorgverleners. Wij vinden het erg belangrijk dat u niet continu wordt geconfronteerd met vervangers en tijdelijke krachten, en dat u steeds een veilig en vertrouwd gevoel heeft bij onze zorgverlening. Uw wensen en behoeften zullen altijd centraal staan voor onze professionele zorgverleners. Heeft u vragen over de verschillen tussen reguliere en particuliere thuiszorg, of wilt u iets anders weten over de zorg van Zuster Jansen? Neem dan gerust contact met ons op, door te bellen naar 020-6366837.

Lees meer bij Zuster Jansen