Wij staan 24 uur per dag voor u klaar

Nieuws

01.06.2018 Ouderenzorgorganisatie Careyn laat positieve tekenen van herstel zien

Het gaat steeds beter met Careyn, zo laat de ouderenzorgorganisatie weten. Careyn eindigt het jaar 2017 met een verlies van 42 duizend euro. In 2016 was dat verlies nog vele malen hoger. Wat heeft Careyn gedaan om het verlies te beperken?

Stijgende lijn voor Careyn

In 2016 is er bij Careyn sprake geweest van een reorganisatie. In totaal kwam het verlies toen neer op een bedrag van 4,5 miljoen euro. Careyn geeft aan dat dat verlies is ingeperkt tot 42 duizend euro. Chief Financial Officer Guido van de Logt, ook wel CFO genoemd, ziet een positieve tendens;

“Natuurlijk is er nog een weg te gaan. Zo zit in het positieve resultaat van 2017 een aantal incidentele posten. We zetten het financiële herstelprogramma daarom onverminderd voort. Onze verwachting is dat daarmee 2018 een licht positief resultaat zal laten zien. Daar zetten alle Careyn collega’s zich onverminderd voor in. Wij zijn hen veel respect en dank verschuldigd.”

Aanwijzing door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd

Careyn heeft op 1 november 2017 een aanwijzing opgelegd gekregen door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Deze aanwijzing hield in dat Careyn tot 1 april 2018 de tijd had om zorgdossiers te ordenen. Hiermee kon Careyn de kwaliteit, veiligheid van de zorg en de goede samenhang aantonen. De IGJ geeft aan voornamelijk grote verschillen te zien op het gebied van dossiervoering. Alle locaties die begin april, onaangekondigd, door de IGJ bezocht werden, beschikken over complete en up-to-date cliëntdossiers. Begin mei werd er bekend gemaakt dat Careyn aan het eerste deel van de aanwijzing voldoet. Marco Meerdink, bestuursvoorzitter van Careyn zegt hierover het volgende; “Wij zijn tevreden en blij met het oordeel van de Inspectie. Dit is een hart onder de riem voor de organisatie en een steun in de rug om vol energie door te gaan met de realisatie van ons verbeterprogramma.”

Echter, Careyn is er nog niet. Er moeten nog meer verbeteringen plaatsvinden om ook goedkeuring te krijgen voor het tweede deel van de aanwijzing. Deze loopt op 7 november 2018 af.